CCNA Practice Questions

CCNA Practice Multiple Choice questions for Recent Graduates and Professionals to help them in their interview preparations.:

Q1. Which of the following is Class C IP address?

A. 10.10.14.118

B. 135.23.112.57

C. 191.200.199.199

D. 204.67.118.54

Correct Answer: D.

Explanation:
IP addresses are written using decimal numbers separated by decimal points. This is called dotted decimal notation of expressing IP addresses.

Q2. You have an IP of 156.233.42.56 with a subnet mask of 7 bits. How many hosts and subnets are possible?

A. 126 hosts and 510 subnets

B. 128 subnets and 512 hosts

C. 510 hosts and 126 subnets

D. 512 subnets and 128 hosts

Correct answer: C

Explanation:

Class B network has the form N.N.H.H, the default subnet mask is 16 bits long.
There is additional 7 bits to the default subnet mask. The total number of bits in subnet are 16+7 = 23.
This leaves us with 32-23 =9 bits for assigning to hosts.
7 bits of subnet mask corresponds to (2^7-2)=128-2 = 126 subnets.
9 bits belonging to host addresses correspond to (2^9-2)=512-2 = 510 hosts.

Q3. Two sub layers of OSI Data Link layer are which of the following? [Select 2].

A. Logical Link Control

B. Data Link Control

C. Media Access Control

D. Physical Layer Control

Correct answer: A,C

Q4. Match the following:

A. Repeaters 1. Data Link Layer

B. Bridges 2. Network Layer

C. Routers 3. Physical Layer

Select the best combination:

A. A —>2, B—>3, C—>1

B. A—>3, B—->1, C—->2

C. A—>3,B—–>2, C—->1

D. A—->1, B—->2, C—->3

Correct answer: B

Q5. Which of the following are session layer standards? [Select 2].

A. NFS

B. SQL

C. JPG

D. MIDI

Correct answer: A,B

Q6. Match the corresponding layers of ISO and DoD models?

DoD Model <———> ISO OSI Model

A. Process/Application 1. Application

B. Host-to-Host 2. Presentation

C. Internet 3. Session

D. Network Access 4. Transport

5. Network

6. Data Link

7. Physical

Choose best choice:

A. A->1+2; B->3+4; C->5; D->6+7

B. A->1+2+3; B->4; C->5; D->6+7

C. A->1+2+3; B->4; C->5+6; D->7

D. A->1+2+3; B->4+5; C->6; D->7

Correct answer: B

Q7. What is the command used to add a banner to a Cisco router configuration?

A. add banner

B. banner motd #

C. motd banner #

D. add banner #

Correct answer: B

Q8. What is the default administrative distance for RIP?

A. 100

B. 120

C. 0

D. 200
Correct answer: B

Q9. The Cisco Catalyst 1900 switches support which three LAN switch types? [Select 3].

A. Store-and-Forward

B. FragmentFree

C. InstaSwitch

D. FastForward

Correct answer: A,B,D

Q10. Which is true regarding VLANs?

A. VLAN technology uses VLAN switches (layer 2) which is a substitute for routing technology which uses routers.

B. A VLAN has same collision domain

C. A VLAN has same broadcast domain

D. VLANs are less secure with respect to simple switch or Hub networks.

Correct answer: C

Q11. Your internet work consists entirely of Cisco devices. You have given a command “show cdp neighbors”. In the response, you get “S” under the head “Capability”. What does the letter “S” mean?

A. It means “Source Route Bridge”

B. It means “Host”

C. It means “Switch”

D. It means “Static”

Correct answer: C

Q12. You want to verify the encapsulation type being used at Data Link layer for interface s0. Which command can you use?

A. Sh ip protocol

B. sh int s0

C. sh ip interface

D. sh processes

Correct answer: B

Q13. You want to run 802.2 frame type on your Ethernet interface. Which encapsulation type has to be chosen?

A. Ethernet_II

B. 802.2

C. SAP

D. SNAP

Answer is C

Q14. What does -1 signify in an extended IPX access list?

A. permit this host

B. deny this host

C. permit only this subnet

D. any host or any network

Correct answer: D

Q15. Which command sequence will allow only traffic from network 185.64.0.0 to enter interface s0?

A. access-list 25 permit 185.64.0.0 255.255.0.0
int s0 ; ip access-list 25 out

B. access-list 25 permit 185.64.0.0 255.255.0.0
int s0 ; ip access-group 25 out

C. access-list 25 permit 185.64.0.0 0.0.255.255
int s0 ; ip access-list 25 in

D. access-list 25 permit 185.64.0.0 0.0.255.255
int s0 ; ip access-group 25 in

Correct answer: D

Q16. Which of the following are reference points relevant to ISDN? [Select 2].

A. T

B. U

C. V

D. X

Correct answer: A,B

Q17. Which is true about VLAN Trunk Protocol? [Select 2].

A. VTP is statically configured and no built in intelligence is available.

B. VTP provides intelligence for configuring switches across the network.

C. VTP is not designed to distribute information across the switch fabric.

D. VTP is designed to distribute information across the switch fabric.

Correct answer: B, D

Q18. Which of the following is a term associated with WAN terminology / is a WAN device? [Select all that apply].

A. Demarc

B. DSU/CSU

C. Modem

D. CPE

Correct answer: A, B, C, D

Q19. Which of the following can be used to view the previous command you entered into a Cisco router? [Select 2].

A. CTRL+F1

B. The Down Arrow

C. The Up Arrow

D. CTRL + P

Correct answer: C, D

Q20. What is true about static VLANs? [Choose the best answer].

A. The VLAN is configured by a TFTP server.

B. It automatically notify a new network user.

C. The administrator assigns VLAN by port.

D. Static VLAN are more appropriate when the switch fabric becomes more complex.

Correct answer: C

More Q & Answers Coming….

Post to Twitter

Share this post:

Related Posts

133 Comments

  1. AJAY KUMAR says:

    Hi dear pls send more cisco network question for my exam which is important for me.

  2. manpal says:

    ccie full fom

  3. kirpal says:

    CCNA Practice Questions

  4. akla mahato says:

    Need some more question for my prepration

  5. Hi dear pls send more cisco network quesation for my exam which is important for me.

  6. Hi Dear please send more questions for in my mail. it is very very required for me.

Leave a Comment